Rizoto s hříbky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 952×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rizoto s hříbky ingredience:
50 g susenych hribku
300 g dlouhozrnne ryze
20 g indianske ryze ( nemusi byt)
4 lzice oleje
1 cibule
2 strouzky cesneku
1 porek
sul,pepr
1 kostka slepiciho bujonu
1 lzicka papriky
1 lzicka oregana
nastrouhany syr
petrzelka
Rizoto s hříbky postup:
Proplachnute houby zalijeme vodou a nechame nabobtnat,pote je kratce povarime.Oba druhy ryze proplachneme a nechame odkapat.
Na rozehretem oleji zpenime nakrajenou cibuli,pridame ryzi ryzi a lehce opeceme.
Vmichame platky cesneku,nakrajeny porek,houby,zalijeme asi 0,5 l ,osolime,opeprime,pridame rozdrobeny bujon,papriku,oregano,promichame a uvedeme do varu.
Pak prikon tepla snizime na minimum,zakryjeme poklici a varime asi 7 minut na teplem miste dojit.
Rizoto promichame a na talirich posypeme syrem a nasekanou petrzelkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rizoto s hříbky"
Zkuste také
Reklama