Recepty - Ryby (celkem 124)
Rybí filé zapečené s kečupem a houbami
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filé nakrájíme na porce, opečeme je po obou stranách na tuku a naskládáme do zapékací mísy. Na zbylém tuku osmažíme kolečka nakrájené cibule, přidáme oloupané, na plátky nakrá ... Pokračovat »
Filé ve vinném těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Připravíme si těstíčko: v bílém víně rozšleháme vejce, přidáme sůl a postupně zašleháváme mouku. Těsto musí být hladké a zahoustlé. Porce ryb namočíme v těstě a poté smažíme v roze ... Pokračovat »
Filé smažené v pivním těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → V pivě rozšleháme vejce, olej a postupně zašleháváme mouku, až do hladkého hustého těsta. Do těsta namáčíme porce filé a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. ... Pokračovat »
Rybí sekaná
Ryby sladkovodní i mořské → Namočené vymačkané žemle a zbytky vykoštěných ryb umeleme ve strojku, přidáme sůl, pepř, česnek utřený se solí, jemně nasekanou petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru a pro spojen ... Pokračovat »
Štika vařená po provensálsku
Ryby sladkovodní i mořské → Štiku očistíme, zbavíme šupin, vykucháme a nerozpůlenou nakrájíme na porce. Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme petrželku, zaprášíme moukou a osmahneme. Růžovou jíšku ... Pokračovat »
Makrely po francouzsku
Ryby sladkovodní i mořské → Suroviny na nálev promícháme, povaříme asi 30 minut a poté nálev naředíme 2l studené vody. V nálevu uvaříme makrely, necháme je vychladnout a rozebereme je na filety, které uložíme ... Pokračovat »
Filé plné chutí
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filé omyjeme, osušíme, dvě porce potřeme hořčicí, obložíme je plátky z lososa a nahoru dáme zbylé dvě porce filé. Troubu předehřejeme na 190 °C, vývar smícháme se smetanou, op ... Pokračovat »
Bylinkový losos
Ryby sladkovodní i mořské → Lososové filety osmažíme na másle dorůžova, smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do hrnečku dáme půl lžíce hladké mouky a zalijeme studeným mlékem. Tuto směs důkladně ... Pokračovat »
Kapr na divoko
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra potřeme sardelovou pastou, kterou jsme utřeli s máslem. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na tuku 5 minut z každé strany. Opečené porce naskládáme na vyhřátou m ... Pokračovat »
Kapří špíz
Ryby sladkovodní i mořské → Maso z kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a necháme několik hodin marinovat. Slaninu nakrájíme ... Pokračovat »
Filé na zahradnický způsob
Ryby sladkovodní i mořské → Filé umyjeme, nakrájíme, osolíme opepříme, vložíme do pekáče, obložíme plátky slaniny a másla, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Podáváme s těstovinami a přelité omáčk ... Pokračovat »
Zapečené rybí filé
Ryby sladkovodní i mořské → Filé opláchneme a na několik hodin namočíme do mléka. Potom ho vyjmeme, opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Očištěné z ... Pokračovat »
Filé v žampionové omáčce
Ryby sladkovodní i mořské → Filé umyjeme, pokapeme citronovou šťávou a na dvě hodiny dáme na chladné místo. Potom osušíme, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se solí a rozdrcených lupíncích. Na rozpálen ... Pokračovat »
Pikantní rybí filé
Ryby sladkovodní i mořské → Porce rybího filé osolíme, poprášíme hladkou moukou a potřeme kašičkou připravenou z hořčice, oleje, pepře a citronové šťávy. Potom porce obalíme jen lehce ve strouhance a smažíme ... Pokračovat »
Treska v sýrovém těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Troubu předehřejeme na 200°C, plech na pečení vytřeme olivovým olejem a rozložíme na něj rybí maso. Maso pokapeme trochou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. V míse smícháme olivo ... Pokračovat »
Rybí karbanátky
Ryby sladkovodní i mořské → Housku namočíme do studené vody, poté vymačkame. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na tenká kolečka. Filé pokrájíme na kousky. Kostičky cibule, filé a housku um ... Pokračovat »
Kapr s kysaným zelím
Ryby sladkovodní i mořské → Kapra nakrájíme na porce a osušíme. Osolíme, posypeme kmínem a opepříme. Do hrnce dáme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Poté přidáme propláchnuté a nakrájené k ... Pokračovat »
Kapr na zelenině
Ryby sladkovodní i mořské → Opranou a očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Směs vložíme na dno pekáče a zalijeme olejem tak, aby byla pot ... Pokračovat »
Kapr na slanině
Ryby sladkovodní i mořské → Vykuchaného a očištěného kapra bez hlavy a bez ploutví osolíme a opepříme. Do pekáče dáme na menší kousky rozdělené máslo na ně vložíme rybu a pokryjeme ji plátky slaniny. Pečeme ... Pokračovat »
Štědrocvečerní kapr ve vinném těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra osušíme a lehce osolíme. Těstíčko připravíme z bílého vína, které rozšleháme s vejci a špetkou soli. Postupně přidáváme a zašleháme mouku. Těsto musí být hladké a akorá ... Pokračovat »