Recepty - Ryby (celkem 124)
Treska s bílou omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku nakrájenou na tenké plátky osolíme a na tuku opečeme po obou stranách dozlatova. Zároveň připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme lžíci zeleniny, scezený vývar op ... Pokračovat »
Kapr v marinádě
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a vložíme do osolené vody s octem. Spolu se zeleninou vaříme porce ryby doměkka. Majolku zředíme mlékem, přidáme zelenin ... Pokračovat »
Kapr po maďarsku
Ryby sladkovodní i mořské → Z rybího ořezu a kořenové zeleniny připravíme 4 hrnky osoleného vývaru, který procedíme. Rybu osolíme, potřeme octem a dáme na 30 minut do chladu. Pak vložíme porce ryby do vroucíh ... Pokračovat »
Saratosa
Ryby sladkovodní i mořské → Smícháme citronovou šťávu, jednu lžíci oleje, cibuli, kopr, sůl a pepř. Směsí potřeme plátky filé a necháme 15 minut odležet. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi, přidáme filé. Opékáme ... Pokračovat »
Nadívaný kapr
Ryby sladkovodní i mořské → Kůži z hřebenu kapra seřízneme a hřbet protáhneme slaninou. Vařené telecí a vepřové maso umeleme, osolíme, přidáme sekanou petrželku, na plátky nakrájené žampionym, smícháme rozšle ... Pokračovat »
Kapr na pórku
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěného kapra podélně rozkrojíme a poloviny oboustraně osolíme. Do kůže nařežeme příčně zářezy, do nicj nasypeme mletá zázvor. Na másle podusíme očištěný a nasekaný pórek a cibu ... Pokračovat »
Pstruzi se žampióny
Ryby sladkovodní i mořské → Očištěné pstruhy pokapeme na povrchu i uvnitř šťávou a necháme asi hodinu odležet. Potom je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vložíme je na pánev s rozehřátým olejem, na mírmém ... Pokračovat »
Zapečené filé s cibulí
Ryby sladkovodní i mořské → Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozestřeme do zapékací mísy s rozehřátým olejem a osmahneme dosvětležluta. Opláchnuté filé nakrájíme na porce, osolíme, poprášíme paprikou, r ... Pokračovat »
Rybí filé na roštu
Ryby sladkovodní i mořské → Filé osolíme a opepříme. Jedmnotlivé porce lehce potřeme olejem, vložíme na rošt a grilujeme asi 4 minuty. Pak porce obrátíme a grilujeme z druhé strany další 4 minuty. ... Pokračovat »
Grilovaný losos
Ryby sladkovodní i mořské → Lososa osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme kůží dolů na gril, cca po 5 minutách otočíme. Na hotovou rybu vytvoříme nok z omáčky, kdy smícháme tatarku, džem a kari. ... Pokračovat »
Losos po italsku
Ryby sladkovodní i mořské → Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme 5 stroužků česneku pokrájených na plátky a chvilku orestujeme. Přidáme lososový steak, posolený a hustě posypaná tymiánem, snížíme teplotu na stř ... Pokračovat »
Kapr na modro
Ryby sladkovodní i mořské → Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do ní oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou a drobně rozkrájenou mrkev, celer a pórek spolu s opranou petrželkou, cele ... Pokračovat »
Rybí směs v zelenině
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí maso nakrájíme na 8 kousků, osolíme, opepříme a obalíme b mouce smíchané s nakrájenými bylinkami. Potom rybu na směsi oleje a másla opečeme a vyjmeme. Přidáme klínky cibule, o ... Pokračovat »
Pečený losos s brokolicí
Ryby sladkovodní i mořské → Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na pánvi na směsi oleje a másla opečeme . Na talíře dáme lososa, uvařenou brokolici.Jako přílohu podáváme bramborovou kaši a zdobíme lim ... Pokračovat »
Špízy z kapra s ananasem
Ryby sladkovodní i mořské → Suroviny na marinádu promícháme. Na kostky nakrájeného kapra promícháme s marinádou a v lednici necháme zakryté hodinu odležet. Maso napichujeme střídavě s kousky ananasu a papriky ... Pokračovat »
Kapr s vepřovým na čínský způsob
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filet opláchneme, osušíme, potřeme vínem a necháme 10 minut odležet. Potom jej zprudka opečeme na pánvi se lžící oleje, osolíme a dáme do pekáče. Vložíme do trouby vyhřáté na ... Pokračovat »
Pstruh na smetaně
Ryby sladkovodní i mořské → Pstruhy zbavíme žeber, uvnitř a na povrchu je osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na oleji po obou stranách opečeme. Přidáme máslo, plátky žampionů a zakapeme citronovou šť ... Pokračovat »
Dědečkův kapr na kmíně
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra dobře osušíme, do kůže uděláme několik zářezů a vetřeme do nich drcený kmín. Osolíme, opepříme a zlehka obalíme v mouce smíchané s nadrobno nasekanou petrželkou. Porce ... Pokračovat »
Losos na smetaně se žampiony
Ryby sladkovodní i mořské → Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na směsi oleje a másla opečeme. Přidáme plátky žampionů a pod pokličkou podusíme doměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a krátce pr ... Pokračovat »
Kapr ve vinném těstíčku
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra částečně vykostíme, na hřbetě 2-3krát podélně nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Porce namáčíme do těstíčka připraveného z vína, žloutků, soli, polo ... Pokračovat »