Recepty - Ryby (celkem 124)
Pstruh na mandlích
Ryby sladkovodní i mořské → Pstruhy očistíme, vykucháme a nožem oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou. Sůl vetřeme do kůže z obou stran a rybu osolíme i zevnitř. Necháme několik minut odležet a mezitím oloupeme ... Pokračovat »
Špíz na meči
Recepty - Ryby → Mečouna nakrájíme na kostky (asi 4 cm) a ty dáme do mísy. Posolíme a polijeme olivovým olejem. Rajče, papriku a cibuli nakrájíme na osminky, přidáme k rybě a necháme asi půl hodiny ... Pokračovat »
Rolky s pangasia plněné špenátem
Ryby sladkovodní i mořské → Česnek oloupeme, prolisujeme a zpěníme jej na lžičce oleje. Přidáme špenátové listy a necháme prohřát. Rybu osolíme a opepříme a plníme špenátovou směsí. Zatočíme do rolády a klade ... Pokračovat »
Pečená treska s bílou omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku (slabé plátky) osolíme a na tuku pečeme po obou stranách do zlatova. Zároveň si připravíme světlou máslovou jíšku. V mléce povaříme 1 lžící zeleniny, scezený vývar přiléváme ... Pokračovat »
Nadívaná treska
Ryby sladkovodní i mořské → Tresku v kuchyňské úpravě (asi 1 kg) pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet, potom tresku lehce osušíme a solí a pepřem posypeme uvnitř i venku. Příprava nádivk ... Pokračovat »
Kapr pečený se sýrem
Ryby sladkovodní i mořské → Porce ryby rozložíme na plochou zapékací mísu, osolíme, poklademe máslem, pokapeme citrónem a pečeme v horké troubě 20-30 minut. Pak posypeme sýrem a krátce zapečeme. ... Pokračovat »
Rybí ragú
Ryby sladkovodní i mořské → Nasekané maso z ryb promícháme se všemi přísadami, rozdělíme do vymaštěných misek nebo jedné mísy, posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapékáme. Před podáním propícháme kůrku v ... Pokračovat »
Pečená ryba po řecku
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu opečeme po obou stranách do zlatova. Vyjmeme ji z oleje a dáme do zapékací mísy. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přidáme rajčata, petrželku, osolí ... Pokračovat »
Filé s citrónovou omáčkou
Ryby sladkovodní i mořské → Filé dáme do dostatečného množství studené vody. Osolíme, přidáme ocet a cibuli, do niž jsme napíchali hřebíčky. Přivedeme k varu a pak zmírníme oheň a jen prohříváme, dokud není r ... Pokračovat »
Kapr pečený na slanině
Ryby sladkovodní i mořské → Porce ryby protáhneme úzkými proužky slaniny, posolíme, poprášíme moukou, paprikou a pečeme na rozpáleném másle po obou stranách. Obložíme plátky citrónu a podáváme s brambory. ... Pokračovat »
Grilovaný pstruh s chilli a citronem
Ryby sladkovodní i mořské → Dopředu si rozpálíme gril. Celé očištěné pstruhy omyjeme a důkladně osušíme. Pak si nakrájíme citron na klínky a smícháme v misce všechny uvedené přísady na marinádu. Ryby uvnitř i ... Pokračovat »
Rybí filet pečený v alobalu
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu či rybí filé očistíme, omyjeme. Poté osolíme, okmínujeme a přidáme bylinky. Alobal potřeme polovinou množství Flory, posypeme na plátky krájenou cibulí, můžeme přidat i nakráj ... Pokračovat »
Rybí filet v mandlové krustě
Ryby sladkovodní i mořské → Rybí filety (filé) osolíme a opepříme, z obou stran obalíme v sekaných mandlích a opečeme na olivovém oleji (možno připravit také na grilu). Servírujeme na talíře na plátky ledovéh ... Pokračovat »
Thajské krevety
Jiné mořské potvůrky → 1. Z poloviny limetky oloupeme kůru a nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme kůru z limetky, kokosový rum, lístky koriandru a zbytek koření. ... Pokračovat »
Pikantní kousky ryby
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu nakrájíme na proužky a připravíme si do misky marinádu z pokrájené cibulky, ostré hořčice a ostatních přísad. Asi na 30 minut do ní namočíme kousky ryby. Pak ji necháme okapat ... Pokračovat »
Rybí míšenina po námořnicku
Ryby sladkovodní i mořské → Ryby očistíme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, do kterého dáme na dno polovinu nakrájené cibule a nasekanou petrželku, pepř a zalijeme červeným vínem a trochou vody. Ryby ... Pokračovat »
Dušený kapr na smetaně
Ryby sladkovodní i mořské → Cibuli jemně nakrájíme s petrželkou a solí. V této směsi namáčíme na tenké proužky nakrájenou slaninu,kterou porce ryb protáhneme. Porce osolíme, opepříme a opečeme je po obou stra ... Pokračovat »
Štika dušená na hořčici
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu nakrájíme na porce a posolíme, potřeme hořčicí, zakapeme citrónem a necháme proležet. Pak ji opečeme po obou stranách na másle, podlijeme a asi 10 minut dusíme. Dušenou rybu v ... Pokračovat »
Pečená makrela s pikantní marinádou
Ryby sladkovodní i mořské → Rybu rozdělíme na menší kousky, osolíme a vložíme na rozpálený olej, na kterém je po obou stranách pečeme, až mají zlatavou barvu. Vyjmeme, ve zbylém oleji osmažíme na kolečka nakr ... Pokračovat »
Zapečený kapr s pikantní nádivkou
Ryby sladkovodní i mořské → Porce kapra prosolíme, opaprikujeme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme je a uchováme v teple. Ve zbylém oleji osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, a kdy ... Pokračovat »