Recepty - Omáčky (celkem 154)
Italská omáčka
Recepty - Omáčky → V ohnivzdorné misce zahřejeme olej s máslem, přidáme vykostěné třené sardelky, třený česnek, olej ze sardelek a dobře prohřejeme. Odstavíme z ohně, necháme prochladnout, přimícháme ... Pokračovat »
Kedlubnový guláš s uzeninou
Recepty - Omáčky → Cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji, přidáme nasekanou feferonku, mletou papriku, kedluben nakrájený na kostičky, kečup, osmažíme a zalijeme horkým vývarem. Os ... Pokračovat »
Milánská omáčka k těstovinám
Recepty - Omáčky → Mleté maso v misce zalijeme 3 lžícemi vývaru, osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme. Na troše oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ochucené maso, zprudka opékáme, ... Pokračovat »
Žampionová omáčka
Recepty - Omáčky → Žampiony očistíme, pokrájíme a dusíme bez tuku asi 20 minut. Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Podušené žampiony přidáme do jíšky, rozředíme vodou a přidáme šle ... Pokračovat »
Játrová omáčka
Recepty - Omáčky → Na lžíci sádla a lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kostky, rozšleháme a vaříme půl hodiny za občasného ... Pokračovat »
Fazolová omáčka
Recepty - Omáčky → Den předem namočené fazole ve stejné vodě uvaříme s přidáním bobkového listu do měkka. Do měkkých fazolí nalijeme kysanou smetanu s rozkvedlanou moukou a povaříme. Nakonec podle ch ... Pokračovat »
Ďábelská omáčka
Recepty - Omáčky → Kečup nalijeme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a pažitku česnek utřený se solí a špetičku rozemnuté majoránky. Dochutíme několika kapkami tabasko a kapary. Podáváme ke ... Pokračovat »
Pikantní omáčka
Recepty - Omáčky → Nakládané cibulky, oloupané sladkokyselé okurky, sardelky, žampióny, citrónovou kůru a kerblík rozsekáme na jemnou kašičku. K majonéze přimícháme citrónovou šťávu, přidáme cukr, ro ... Pokračovat »
Zapečený guláš
Recepty - Omáčky → Z masa připravíme klasický guláš, ale bez zahuštění. Dáme vařit těstovin, ty připravíme běžným způsobem. Mezitím nastrouháme tvrdý sýr. Polovinu tohoto sýra promícháme s uvařenými ... Pokračovat »
Vepřový chilli guláš
Recepty - Omáčky → Nejdříve oloupeme a nakrájíme cibuli, vepřové maso pokrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme olej, přidáme cibuli a orestujeme. Poté k ní přidáme maso a také orestujeme. Osolíme, p ... Pokračovat »
Guláš bez míchání
Recepty - Omáčky → Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat. Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Dát vše do pekáče, lepší je do ohniv ... Pokračovat »
Guláš z mletého masa
Recepty - Omáčky → Maso umeleme na větší kousky. Do kastrolku dáme olej a najemno nakrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Pak do ní přidáme umleté maso,přidáme papriku a orestujeme. Dále přid ... Pokračovat »
Krůtí guláš s kysaným zelím
Recepty - Omáčky → Kysané zelí pokrájíme (pokud není dostatečně jemně nakrájené), cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z jablka odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji le ... Pokračovat »
Kuřecí minutkový guláš
Recepty - Omáčky → Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Když maso zbělí, osolíme je, přidáme mletou papriku a kapii. Ještě asi 3 minuty opékáme, pak přilijeme ... Pokračovat »
Tatarská omáčka
Recepty - Omáčky → Majolku umícháme do hladka s vínem, hořčicí, sardelovou pastou a citronovou šťávou. Přidáme cukr, sůl, pepř, co nejjemněji nasekanou cibuli a okurku. Vše důkladně promícháme. ... Pokračovat »
Mexický guláš
Recepty - Omáčky → Nejdříve si opláchneme a osušíme maso a nakrájíme ho na kostky. Potom si oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Připravíme si vývar, nebo necháme v horké vodě rozpustit kostku "g ... Pokračovat »
Guláš na pivu
Recepty - Omáčky → Na rozpálený tuk hodíme hrstičku kmínu a vzápětí nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova (nepřipálit!). Přidáme rajský protlak a sladkou papriku. Do takto připraveného zákla ... Pokračovat »
Houbový guláš
Recepty - Omáčky → Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také osmahneme p ... Pokračovat »
Boloňská omáčka
Recepty - Omáčky → Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme ... Pokračovat »
Koprová omáčka - Recept
Recepty - Omáčky → Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a nechám ... Pokračovat »