Recepty - Omáčky (celkem 154)
Kuře na paprice
Recepty - Omáčky → Kuřecí stehna si uvaříme ve vodě - z té pak můžeme připravit polévku. V hrnci dáme rozpustit 1/4 kostky másla, zaprášíme moukou (aby nám vznikla hustá jíška) a nakonec přidáme sla ... Pokračovat »
Pivní guláš
Recepty - Omáčky → Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pa ... Pokračovat »
Segedínský guláš
Recepty - Omáčky → Vepřové maso (ramínko, bůček) opláchneme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk, osmahneme na něm cibuli a česnek, ... Pokračovat »
Sýrová omáčka
Recepty - Omáčky → Do základní bešamelové omáčky (z másla a mouky uděláme jíšku, do které pak postupně přidáváme mléko a vaříme asi 20minut) nastrouháme sýr a za stálého míchání necháme rozpusti. Omá ... Pokračovat »
Znojemská omáčka
Recepty - Omáčky → Do bešamelové omáčky vmícháme nakrájené okurky osmahnuté na másle. Omáčku osolíme,opepříme, dochutíme špetkou cukru a octem.Podáváme s hovězím masem a houskovým knedlíkem. ... Pokračovat »
Bešamelová omáčka
Recepty - Omáčky → Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Pak do jíšky po částek přidáváme mléko. Bešamelovou omáčku vaříme asi ještě 20 minut do zhoustnutí. ... Pokračovat »
Koprová omáčka
Recepty - Omáčky → Ve čtvrtině smetany rozšleháme mouku, zbylou část smetany uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Omáčku zjemníme žloutky rozšlehanými v troše studeného mléka, př ... Pokračovat »
Svíčková pro začátečníky
Recepty - Omáčky → Ve větším hrnci na másle zpěnit cibulku,na to přidat maso(prošpikované špekem) a pořádně prosolené v celku,ze všech stran nechat zatáhnout,k tomu přidat zeleninu a orestovat,obsah ... Pokračovat »
Prezidentský gulášek
Recepty - Omáčky → Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrá ... Pokračovat »
Bramborový guláš s klobásou
Recepty - Omáčky → Drobně nakrájené cibule zpěníme na oleji, vmícháme mletou papriku a kmín, po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme ji do varu. Přidáme brambory nakrájené na kostky, sůl a dusí ... Pokračovat »
Koprová omáčka
Recepty - Omáčky → Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Těch brambor spíš více než méně. Mírně osolíme, zalijeme vodou jen tak, aby byly potopené a vaříme do poloměkka. Pak zahustíme moukou roz ... Pokračovat »
Svíčková na smetaně
Recepty - Omáčky → Zeleninu nahrubo nastrouháme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli. Na dně jiného hrnce rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze vše ... Pokračovat »
Rajská omáčka
Recepty - Omáčky → Nakrájenou cibuli zpěníme na másle a zaprášíme moukou. Přidáme protlak a zalejeme vývarem. Přidáme bobkový list, nové koření. Po uvaření dochutíme pepřem, cukrem a solí ... Pokračovat »
Houbová bešamelová omáčka
Recepty - Omáčky → Cibuli zpěníme na másle, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme do mekka. Houby přidáme do bešamelové omáčky a ještě 5 minut povaříme. Podáváme s hovězím masem, ztracenými vejce ... Pokračovat »