Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kuře s mandlemi a rozinkami
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Promícháme se 3 lžícemi oleje a kořením. Mandle spaříme a oloupeme, rozinky opereme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme malé množství o ... Pokračovat »
Kuřecí prsíčka ala čína
Drůbež → Na rozehřátém oleji orestujeme plátky kuřecího masa. Přidáme nasekanou jarní cibulku, plátky česneku, kostky kapie a fazolky a vše orestujeme. Přelijeme kečupem, přidáme cukr, ... Pokračovat »
Smažená plněná rajčata
Vepřové maso → Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody,oloupáme,seřízneme vršky a vydlabeme dužinu.Naplníme je nádivkou,přiklopíme vršky rajčat,obalíme v mouce,rozšlehaných vejcích a strouhanc ... Pokračovat »
Špíz s bramboráčky
Vepřové maso → vepřové kýty nakrájíme menší a silnější plátky. Trochu je naklepeme,osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka,špek na silnější plátky. Maso napichujeme ... Pokračovat »
Vepřové řízky na šalvějí
Vepřové maso → 1/ Na talíři smíchejte mouku,šalvěj,sůl a pepř.Okořeněnou moukou lehce poprašte řízky na obou stranách. 2/ V pánvi rozehřejte olej a máslo,přidejte řízky a 6-7 min.je smažte po ka ... Pokračovat »
Kuřecí nudličky
Drůbež → Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky společně s grilovacím kořením a Solamylem, zalijeme asi 3 lžícemi oleje a promícháme. Necháme marinovat (můžeme i den předem) a zatím si n ... Pokračovat »
Pikantní kotlety
Hovězí maso → Jemně naklepané vepřové kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách do zlatova. Přeložíme je na mělký pekáček a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Na pánvi od opékání ... Pokračovat »
Slepičí polévka
Drůbež → Slepičí polévka tentokrát ne pro duši, ale do žaludku. Půlku vykuchané a pečlivě omyté slepice rozčtvrtíme, vnitřnosti, krk a hlavu dáme do studené vody, přidáme všechnu kořenovou ... Pokračovat »
Rychlá kuřecí prsa na porku
Drůbež → Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, na pánvi mírně rozehřejeme olej, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme do měkka, když je maso téměř hotové, přidáme nakrájený pórek a necháme chvil ... Pokračovat »
Těstovinový salát z kuřecího masa
Drůbež → Těstoviny uvaříme a necháme vychladnout, pokud pospícháme propláchneme studenou vodou. Při vaření těstovin nakrájíme maso na nudličky a osolíme a orestujeme na pánvi. Pokrájíme raj ... Pokračovat »
Nudlová polévka s masem a zeleninou
Hovězí maso → Maso pokrájené na malé kousky dáme společně s cibulí a solí vařit do tlakového hrnce asi na půl hodiny. Poté zalijeme vývarem kořenovou zeleninu, kterou jsme nakrájeli najemno. Zel ... Pokračovat »
Vepřové maso v mrkvi
Vepřové maso → Maso nakrájíme na kostkičky, orestujeme na rozehřátém másle a osolíme. Když maso zbělá mírně ho podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Mezitím očistíme mrkev a nakrájíme na kolečk ... Pokračovat »
Svíčková na smetaně z vepřové panenky
Vepřové maso → Tradiční svíčková na smetaně se dělá z hovězího masa. V naší rodině jsme si velmi oblíbili svíčkovou na smetaně z vepřové panenky. Postup: máslo necháme rozehřát, přidáme cibulku a ... Pokračovat »
Roláda z mletého masa
Mleté masa → Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme v míse s velmi nadrobno nakrájenou cibulí. Pokrájený rohlík dáme namáčet do hrnku teplého mléka (2 dcl), když změkne přidáme ho i s mlékem ... Pokračovat »
Kuře s nádivkou
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Pokrájené rohlíky namočíme do mléka, přidáme sůl a nasekanou petržel, rozehřáté máslo a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Kuře omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Kuře zvrchu osol ... Pokračovat »
Pečené kuře s houbovou nádivkou
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Nádivku vytvoříme tak, že houby smícháme s vejci uvařenými na hniličko a žemlí, okořeníme solí, pepřem, můžeme přidat i petrželku. Kuře s nádivkou osolíme a prosypeme libovolným gr ... Pokračovat »
Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Drůbež → Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou hmotou obalíme řízky a vložíme do n ... Pokračovat »
Štavnatá vepřová panenka se zeleninou a sýrem
Vepřové maso → Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso na něm zprudka orestujeme asi 2 minuty z obou stran, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Poté do masa uděláme zářezy ve vdálenosti asi 2 ... Pokračovat »
Svíčkové medailonky s bylinkami
Hovězí maso → Řezy ze svířkové lehce naklepeme rukou, osolíme, opepříme a poprášíme trochou mouky. Na oleji je z obou stran prudce orestujeme. Poté přidáme máslo, nadrobno nasekané bylinky a na ... Pokračovat »
Vepřová panenka na žampionech
Vepřové maso → Medailonky z vepřové panenky lehce naklepe (obrázenou paličkou nebo hranou ruky), osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou. No oleji zprudka orestujeme z obou stran, snížíme tepl ... Pokračovat »