Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Kysané zelí zapekáné s vepřovým masem
Vepřové maso → Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme. Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi ... Pokračovat »
Těstoviny s kuřecím masem
Drůbež → Kuřecí stehna nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, ochutíme vegetou a osmažíme na oleji. Pak přidáme nakrájené papriky, cuketu a pórek a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme ... Pokračovat »
Králík v česnekové omáčce
Zvěřina → Rozporcovaného králíka dáme vařit s celým pepřem,novým kořeníma bobkový list,osolíme,do misky dáme rozdrcený česnek,mojoránku,mletý pepř,trochu soli a zakápneme 2lžičkami oleje,dob ... Pokračovat »
Králík z Francie
Zvěřina → Králíka naporcujeme,protáhneme slaninou,osolíme,opepříme a posypeme pomnutým tymiánem/ne mnoho,velké množství je hořké/. Do kastrolu ,nejlépe železňák,opečeme trochu nakrájené sla ... Pokračovat »
Kuřecí čína s kari rýží
Drůbež → Kuřecí maso omyjeme,nakrájíme na nudličky,do mísy si dáme olivový olej,půlku cibule,koření podle chuti a bylinky,vložíme maso a necháme marinovat 1-2 hodiny v lednici.Na pánev si d ... Pokračovat »
Zlatá rybka slaná
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Rohlíky nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem, tolik, aby se všechno do rohlíků vsáklo. Maso pokrájíme na co nejdrobnější kousky. Osolíme, opepříme, přidáme celá vejce, vymačkané ... Pokračovat »
Milánský řízek
Vepřové maso → Omyté a osušené řízky z obou stran naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Pak je na oleji prudce opečeme z obou stran, mírně podlijeme a dusíme pod poklicí do měkka. Slaninu nakr ... Pokračovat »
KULIČKY V MUŠKÁTOVÉ OMÁČCE
Mleté masa → Maso důkladně promícháme se solí, pepřem a rozmačkaným česnekem. Vymodelujeme malé kuličky a obalíme je v mouce. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a kuličky pru ... Pokračovat »
Zapečené řízky s hořčicí
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky. Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme. Brambory oloupeme, n ... Pokračovat »
Paella s kuřecím masem a mušlemi
Drůbež → 1. Rozmrazíme slávky a krevety. Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme. Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo posekáme. Z paprik vykrojíme vnitřky, omyjeme je a nakrájíme na čtvrtky. Fi ... Pokračovat »
Kuřecí bašta s bramboráčky
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na nucNičky. V misce smícháme všechny přísady a maso naložíme. Necháme 24 hodin odležet. Poté dáme do pekáče na rozehřáiý olej a za stálého míchání pečeme 10 ... Pokračovat »
Bilá ryba na cocce se zálivkou - DIA
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Na tezke panvi, na strednim ohni rozehrat lzici oleje a osmazit cibuli. Sem tam ji zamichat a smazit do mekka 5–6 min. Pridat cesnek a bamboru a za staleho michani jednu minutu ... Pokračovat »
Zelené smaženky
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → 1. Nechám rozmrznout filé, v misce nechám chvíli v citronové šťávě. Potom pomocí nože rozmělním. 2. V kastrolu osmahnu nasekanou malou cibuli, přidám špenát a povařím. Přidám čes ... Pokračovat »
Bůček na bramborách
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Potom maso rozkrojíme na 4 plátky. Rozmačkaný česnek důkladně promícháme se solí a paprikou. Touto směsí potřeme plátky bů ... Pokračovat »
Hovězí plátky na smetaně
Hovězí maso → Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji prudce z obou stran opečeme a vyndáme na talíř. Do výpeku nasypeme nahrubo pokrájenou ... Pokračovat »
Kuřecí roláda na ledovém salátu
Drůbež → Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky šunky, přidáme na nudličky nakrájené papriky, ořechy a nakonec oba druhy sýra. Pevně srolujeme a propíchneme párátkem, případně ... Pokračovat »
Hovězí po Burgundsku
Hovězí maso → Všechny ingredience na marinádu smícháme a vložíme maso nakrájené na větší kostičky. Nádobu přikryjeme a dáme do chladničky asi na 4 hodiny. Maso slijeme, vymačkáme vodu a dobře os ... Pokračovat »
Kuřecí šneci s překvapením
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na asi půl centimetru silné proužky. Ochutíme je. Doporučuji sůl, pepř nebo koření na pečené kuře, případně jiné dle libosti. Pokud je čas, můžeme kuřecí prou ... Pokračovat »
Mexický hovězí krk
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Maso pokrájíme na nudličky a promícháme s kořením a jednou lžící oleje. Cibuli pokrájíme nahrubo a přimícháme k masu. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme malé množství oleje a ... Pokračovat »
Kuře provence
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Omyté a osušené kuře naporcujeme na osm kousků a každý hustě posypeme kořením. V pekáči zahřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu opečeme okořeněné ... Pokračovat »