Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Těstoviny s kuřecím masem a sýrem
Drůbež → Na rozpáleném oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso. Když je maso měkké přidáme nakrájenou zeleninu a vše dusíme do měkka. ... Pokračovat »
Salát s kuřecím masem a balkánským sýrem
Drůbež → Nejprve si připravíme kuřecí maso tak, že ho nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji se Solčankou a několika kapkami balzamikového octa. Zeleninu nakrájíme na kousky a dáme do m ... Pokračovat »
Kuřecí prsíčka s nivou smažená v bramborovém těstíčku
Drůbež → Ukrojíme 4 řízky z kuřecích prsíček, naklepeme, mírně osolíme a potřeme česnekem. Na polovinu každého řízku dáme plátek nivy a řízek přeložíme. Opláchnuté brambory jemně nastrouhám ... Pokračovat »
Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou
Drůbež → Kuře uvaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme ho vychladnout. Pak obereme maso z kostí a nakrájíme na nudličky. Na nudličky nakrájíme i oprané čerstvé okurky. Na mísu nasklád ... Pokračovat »
Dušená kuřecí stahna na žampionéch
Drůbež → Stehna opečeme na polovině množství oleje a vyndáme. Do výpeku přilijeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji zpěníme. Potom přidáme opečená stehna, sůl, ... Pokračovat »
Kung-pao
Drůbež → Stehna opečeme na polovině množství oleje a vyndáme. Do výpeku přilijeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji zpěníme. Potom přidáme opečená stehna, sůl, ... Pokračovat »
Kuře s hořčicovou omáčkou
Drůbež → Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na rozpuštěné Ramě cca 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a smetanu, provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami. ... Pokračovat »
Mexické fazole s kuřecím
Drůbež → Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem a případně i gri ... Pokračovat »
Čevapčičí s cibulkou
Vepřové maso → Maso rozmícháme v míse s pepřem a se solí, utváříme šišky, opečeme na pánvi (asi 7 minut), posypeme nakrájenou cibulí, podáváme s hořčicí. ... Pokračovat »
Těstoviny s nivovou omáčkou,žampiony a kuřecím masem
Drůbež → Kuřecí maso lehce naklepeme, pak ho osmažíme na trošce oleje nebo uvaříme (a vývar pak můžeme použít jako základ na polévku). Dáme vařit těstoviny. Mezitím si nastrouháme nivu, a d ... Pokračovat »
Panenská pečeně s cibulí a žampiony
Vepřové maso → Cibulky si oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Máslo si rozehřejeme a cibulky na něm necháme zesklovatět, zalijeme rajčatovou šťávou a cca 20 minut podusíme. Žampiony očistíme a př ... Pokračovat »
Zapekáné rybí filety
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Rybí filety namočíme do mléka. Na pánvi roztopíme máslo, filety na něm opečeme z obou stran, posypeme kořením na ryby a přikryté necháme dusit. Ve slané vodě uvaříme brokolici, p ... Pokračovat »
Vepřové maso na dábelský způsob
Vepřové maso → Maso nakrájejte na tenké proužky, asi 3 cm dlouhé. V misce rozšlehajte vejce, osolte, více Okořeňte a přidejte pretlačeným česnek. Pak do misky vložte maso a společně promíchejte. ... Pokračovat »
Vepřové maso ve šlehačce
Vepřové maso → Maso naklepte a nechte chvíli ležet v šlehačky. Brambory nakrájejte na plátky. Do máslem vymazané formy vložte polovinu brambor, ty osolte a opaprikujte, na ně položte plátky mas ... Pokračovat »
Řízky ,,na potom,,
Vepřové maso → Maso nakrájejte na řízky, trochu naklepte, smíchejte s ostatními surovinami. Nechte v chladničce 48 hodin. Maso takto namarinované může stát i déle. Potom opražte. Příloha libovo ... Pokračovat »
Dabelské maso s bramborovými placky
Vepřové maso → Maso pokrájejte na hrubší nudle, osušte utěrkou, prudce opražte na oleji, osolte, Okořeňte, promíchejte a vyberte z oleje. Ve výpeku spěňte na kolečka pokrájené cibuli, proužky pap ... Pokračovat »
Vepřové nudle na porku
Vepřové maso → Vepřové stehno nakrájejte na tenké nudle, promíchejte s vejcem, solamylem, osolte a nechte odležet asi 30 min. Nakrájejte na kostičky pórek i papriku. V pánvi s rozpálit olej orest ... Pokračovat »
Kuřecí kapsa s broskví a nivou
Drůbež → Do prsíček vytvoříme kapsu,do které vložíme plátek nivy a dvě půlky broskve.Obalíme jako klasický řízek a osmažíme na oleji.Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Dobrou chuť ... Pokračovat »
plněné řízky v kořeněném těstíčku
Vepřové maso → Plátky masa rozklepeme hodně do šířky, osolíme je a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek anglické slaniny a kousek sýru Brie. Přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou ... Pokračovat »
Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce
Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené → Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme vařená rajč ... Pokračovat »