Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Pečené roštěnky
Vepřové maso → Řoštěnky lehce naklepeme, osolím, opepříme a posypeme paprikou. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a osmažíme na ní roštěnky z obou stran. Pak přidáme na proužky nakrájený česnek a ... Pokračovat »
Lahodné hovězí plátky
Hovězí maso → Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vývar promícháme se sojovou omáčkou, osolíme a opepříme. Můžeme přikyselit trochou octa. Plátky masa naložíme do marinády asi na ... Pokračovat »
Zapečené roštěnky s broskví a hermelínem
Vepřové maso → Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na rozpáleném oleji necháme zatáhnout a přendáme do zapékací mísy. Na každý plát masa dáme půlku broskve. Hermelíny ... Pokračovat »
Pikantní gulášek na víně
Vepřové maso → Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené maso. Osmahneme do hněda. Osolíme, opepříme, posypeme paprikami, přidáme pokrájené feferonky a zalijeme vínem. Dusí ... Pokračovat »
Roláda z vepřového kolena
Vepřové maso → Koleno vykostíme a pořádně omyjeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na maso poklademe na kolečka nakrájenou cibuli a česnek. Zamotáme do rolády a upevníme provázkem. Přendáme ... Pokračovat »
Vepřové roládky plněné kysaným zelím
Vepřové maso → Vepřové plátky naklepeme a osolíme. Stroužky česneku prolisujeme a vetřeme do masa. Na másle zpěníme pokrájenou anglickou slaninu a cibuli. Přidáme překrájené zelí, dochutíme solí ... Pokračovat »
Zapečené plněné kotlety
Vepřové maso → Kotlety jemně naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou. V misce smícháme nakrájenou šunku s cibulí, sýrem a petrželkou. Směsí naplníme kapsy, sp ... Pokračovat »
Hovězí nudličky s žampióny a jogurtem
Hovězí maso → Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánev nalijeme olivový olej, zpěníme na něm cibuli. Krátce orestujeme a vmíchám ... Pokračovat »
Pečená žebírka
Vepřové maso → Do piva vmícháme kečup, hořčici a med. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Přidáme do směsi. Česnek oloupeme a prolisujeme a vmícháme do marinády, dochutíme solí a pepřem. Žebír ... Pokračovat »
Brambory se špenátem a krůtím masem
Drůbež → Brambory uvaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a společně s umytými listy špenátu rozložíme na talíř. Šunku opečeme a nakrájíme na proužky. Krůtí plátky osolíme, opepříme a usmaží ... Pokračovat »
Masová směs na kari
Hovězí maso → Hovězí maso nakrájíme na nudličky. Papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso. Osolíme, o ... Pokračovat »
Plněný vepřový řízek zeleninou
Vepřové maso → Vepřové řízky naklepeme,osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a na každý plát masa dáme lžíci moravanky. Zavineme, připíchneme párátkem. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme ze v ... Pokračovat »
Nakládané vepřové řízečky
Vepřové maso → Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce smícháme s kečupem, sojovou omáčkou, solamylem, prolisovanými stroužky česneku, nasekanou nebo sušenou bazalkou a nasekaným nebo sušeným ... Pokračovat »
Hovězí svíčková á la Stroganov
Hovězí maso → (Množství je pro deset porcí!) Hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, ochutíme solí a pepřem orestujeme na oleji do zlatova, přidáme na hrubo krájenou cibuli a žampióny, vše dá ... Pokračovat »
Pikantní kuřecí karbanátky
Drůbež → Kuřecí maso rozemeleme. V míse smícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, prolisovanými stroužky česneku. Rohlíky nakrájíme a zalijeme smetanou.Necháme asi 10 minut odpočinout a pak p ... Pokračovat »
Kotletky v marinádě
Vepřové maso → Olivový olej smícháme s kečupem, prolisovaným česekem, ochutíme solí, pepřem a paprikou. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a naložíme na hodinu do marinády. Pak z obou stran sm ... Pokračovat »
Roštěná na česneku
Hovězí maso → Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran. Maso vyjmeme a do oleje přidáme nakrájenou cibuli. Osmažíme ... Pokračovat »
Dušené vepřové plátky v omáčce
Vepřové maso → Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. Pak obalíme v hladké mouce a na oleji zprudka opečeme z obou stran. Maso dáme stranou a přidáme nakrájen ... Pokračovat »
Pikantní steak s dušenou zeleninou
Hovězí maso → Steaky omyjeme, osušíme, lehce pokapeme olivovým olejem a opepříme a přidáme chilli koření. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme z obou stran a dáme dopéct do trouby. Délka pečení z ... Pokračovat »
Španělské ptáčky
Hovězí maso → Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí. Na každý plátek masa dáme plátek anglické slaniny, plátek šunky, pár koleček cibule, půl vejce a půl okurky. Zabalíme a svážem ... Pokračovat »