Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)
Plněný bifteky
Vepřové maso → Špalíčky masa rukou lehce naklepeme a opepříme.V půlce špalíčku nařízneme a vložíme do masa plátek slaniny a trochu nasekaných oříšků. Spíchneme párátkem a na olivovém oleji zprudk ... Pokračovat »
Zapečené vepřové plátky na víně
Vepřové maso → Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji zprudka z obou stran osmahneme. Přendáme do zapékací mísy. Cibuli nakrájíme na jemno. Na každý plátek masa dáme trošku cibule a ... Pokračovat »
Lahodné kuřecí řízečky
Drůbež → rohlíky nakrájíme na malé kostičky a necháme v troubě vysušit. Řízky osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme s mlékem, smícháme se sýrem a hladkou moukou. Ochutíme solí a pepřem. ... Pokračovat »
Roštěnky plněné sýrem
Hovězí maso → Roštěnky naklepeme, uděláme do nich kapsu, kterou naplníme nastrouhaným sýrem. Spíchneme párátkem. Osolíme, opepříme a na oleji zprudka z obou stran orestujeme. Přendáme do zapékac ... Pokračovat »
Vepřové plátky v paprice
Vepřové maso → Vepřové plátky naklepeme, vetřeme do nich prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a obalíme v mleté paprice. Olej necháme rozpálit a plátky na něm z obou stran smažíme do m ... Pokračovat »
Kuřecí čína
Drůbež → Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli na větší kusy, osmahneme, přidáme maso. Osolíme a opepříme. K masu vmícháme na nudličky nakrájené z ... Pokračovat »
Jehněčí plátky v jogurtové marinádě
Skopové, telecí a jiné maso → Z jogurtu, vína, oleje, nasekaných bylinek, soli a pepře umícháme marinádu. Plátky masa polijeme marinádou a necháme v chladu asi 3 hodiny marinovat (nejlepší je ovšem přes noc). N ... Pokračovat »
Přírodní hovězí plátky
Hovězí maso → Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Pomažeme hořčicí a na oleji smažíme z obou stran do měkka. ... Pokračovat »
Plněné roštěnky se smetanovou omáčkou
Hovězí maso → Roštěnky omyjeme, osoušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a vetřeme do nich prolisované stroužky česneku. Potřeme dijónskou hořčicí. Na každý plát masa dáme kope ... Pokračovat »
Vepřová směs
Vepřové maso → Vepřové plátky nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na nudličky. Pórek na tenká kolečka. Žampiony přecedíme. Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme maso. ... Pokračovat »
Dušená krkovička
Vepřové maso → Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Lehce pomažeme dijonskou hořčicí a na oleji z obou stran zprudka osmahneme. Maso vyjmeme. Do oleje přidáme nakrájenou cibuli, z ... Pokračovat »
Hovězí plátky na pivě
Hovězí maso → Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme mletou paprikou. Na másle zpěníme cibuli a plátky masa na ní zprudka opečeme. Přendáme do zapékací mísy, zalijeme pivem ... Pokračovat »
Bůčkové plátky v těstíčku
Vepřové maso → Z piva, hladké mouky a rozmačkaných tvarůžků připravíme těstíčko. Dochutíme solí a pepřem. Bůček nakrájíme na plátky, které obalíme v těstíčku a smažíme na oleji. ... Pokračovat »
Křehké vepřové kotlety
Vepřové maso → Kotlety důkladně naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Poté maso a cibuli potřeme majonézou Hellmann's a posypeme nastrouhaným parmazánem. Peč ... Pokračovat »
Vařené koleno s jablkovým křenem
Vepřové maso → Koleno opláchneme, dáme do většího hrnce, osolíme, přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř. Zalijeme studenou vodou a vaříme asi hodinu a půl do měkka. Křen smícháme s nast ... Pokračovat »
Mexický guláš
Hovězí maso → Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji osmažíme do hněda, pak přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, přidáme přecezený hrášek ... Pokračovat »
Plněná kuřecí prsíčka
Drůbež → Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Na každé kuřecí prsíčko položíme plátek anglické slaniny, přehneme a upevníme párátkem. Takto př ... Pokračovat »
Kuřecí řízky v jogurtu
Drůbež → Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do předem připravené jogurtové marinády. Nádobu s kuřecími řízky v marinádě uzavřeme a vložíme do lednice, kde je necháme ... Pokračovat »
Sekaná
Mleté masa → Mleté maso dáme do mísy, okořeníme solí, pepřem a paprikou.Přidáme vejce, lžičku plnotučné hořčice, na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a strouhanku. Pořádně promícháme ... Pokračovat »
Hovězí pečené se smetanou
Hovězí maso → Maso omyjeme, osolíme, opepříme a vetřeme prolisovaný česnek do masa. Maso prošpikujeme na hranolky nakrájenou mrkví a celerem. Na oleji zpěníme cibuli a zprudka ze všech stran nec ... Pokračovat »