Plněné zelí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 728×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněné zelí ingredience:
1 hlávka bílého zelí, 200 g rýže, sůl, olej, 1 cibule, 1 paprika, 2 rajčata, mletý černý pepř, kmín, cukr, ocet, 400 g vepřového plecka, 2 stroužky česneku, provensálské koření, 1 lžička mleté červené papriky, 1 vejce
Plněné zelí postup:
Zelí umyjeme a na několik minut vložíme do vroucí vody. Vyjmeme, opláchneme pod studenou vodou, opatrně oddělíme čtyři vrchní listy a zbytek nakrájíme na nudličky. Rýži umyjeme, zalijeme 0,4 l vody, posolíme, přikryjeme a při mírné teplotě vaříme deset minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme na oleji, přihodíme papriku nakrájenou na nudličky a chvíli smažíme. Přidáme zelí, osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme cukrem a octem. Maso umyjeme, umeleme, přidáme vychladlou rýži, šálek dušeného zelí, prolisovaný česnek, provensálské koření, mletou papriku a vejce a všechno dobře promícháme. Zelné listy rozložíme po dvou proti sobě tak, aby se všechny čtyři ve spodní části překrývaly. Vložíme náplň, stočíme do tvaru koule, pevně zabalíme do varné fólie a celé ponoříme do hrnce s vařící vodou. Vaříme asi čtyřicet minut. Částečně vychladlé zelí nakrájíme na porce a podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Plněné zelí"
Zkuste také
Reklama