Paštikový chlebíček
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 108×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Paštikový chlebíček ingredience:
550 g vepřového masa, 250 g šunkového salámu, 3 vejce, 3 lžíce hořčice, tlučený zelený pepř, špetka cayenského pepře, 1 lžička majoránky, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka mletého koriandru, 1 lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce rumu, petrželová nať, 50 g šunky nakrájené na plátky, 16 plněných zelených oliv, 350 g mraženého lístkového těsta
Paštikový chlebíček postup:
Maso a salám nakrájíme na kostky a dvakrát umeleme na masovém mlýnku. Přidáme dvě rozšlehaná vejce, hořčici, zelený a cayenský pepř, majoránku, utřený česnek, sůl, koriandr, citronovou kůru, rum, nasekanou nať a důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vyložíme dvěma třetinami rozváleného těsta tak, aby okraje přečnívaly. Polovinu masové náplně rozetřeme na těsto, doprostřed vtlačíme celé olivy obalené v plátcích šunky a přikryjeme zbylou náplní. Okraje těsta přeložíme přes náplň, přikryjeme zbývající třetinou rozváleného těsta a přitiskneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme různými tvary vykrojenými ze zbylého těsta. V troubě vyhřáté na 180 oC pečeme asi 50 minut. Chlebíček necháme vychladnout do druhého dne, nakrájíme a podáváme s libovolnou omáčkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Paštikový chlebíček"
Zkuste také
Reklama