Paprikový guláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 070×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Paprikový guláš ingredience:
600 g hovězí kližky, 3 velké cibule, 2 lžíce oleje, 100 g anglické slaniny, 2 lžičky sladké mleté papriky, 0,5 lžičky pálivé mleté papriky, mletý pepř, sůl, 3 lžičky harisy, 2 lžíce hladké mouky
Paprikový guláš postup:
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli a anglickou na drobné kostičky.Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli se slaninou dozlatova.
Přidáme maso a za častého míchání pořádně ze všech stran opečeme do zatažení.
Osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a dobře promícháme.
Podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby vodu přilijeme, ale jenom tak, aby se maso opravdu dusilo, ne vařilo.
Měkké maso necháme vydusit na tuk (aby se vypařila všechna voda), zaprášíme moukou a důkladně promícháme.
Zalijeme horkou vodou, přidáme harisu a ještě 10 minut povaříme.
Podáváme s houskovými knedlíky.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Paprikový guláš"
Zkuste také
Reklama