Ovocné řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 500×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Ovocné řezy ingredience:
Těsto: 5 vajec, 5 lžic práškového cukru
5 lžic polohrubé mouky
Náplň:
200 g rozpuštěné bílé polevy
500 g tvarohu,
100 g práškového cukru
800 g sterilizovaných broskví, 9 dl mléka, 2 vanilkové pudinky 4 lžíce krystalového cukru, 2 vanilínové cukry
Na ozdobu:
3 dl smetany na šlehání, kakao
ztužovač šlehačky
Ovocné řezy postup:
Žloutky utřeme s cukrem. Přidáme mouku a z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Spolu zlehka promícháme. Těsto upečeme ve vyhřáté troubě na vymaza-ném a moukou vysypaném plechu. Po vychladnutí ho potřeme marmelá-dou a rozložíme na něj pokrájené broskve. Potřeme náplní a odložíme na chladné místo. Na polevu natřeme vyšlehanou smetanu s kakaem a se ztužovačem šlehačky.Náplň: Z mléka, krystalového cukru a z vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink a necháme ho dobře vychladnout. Tvaroh utřeme s práško-vým cukrem a s rozpuštěnou bílou polevou. Potom přidáme vychladlý pudink a smícháme.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Ovocné řezy"
Zkuste také
Reklama