Okurky ve sladkokyselém nálevu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 008×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Okurky ve sladkokyselém nálevu ingredience:
okurky
kopr
cibule
česnek - 2 stroužky
mrkev
pálivá paprička
bobkový list
ocet
konzervační přípravek DEKO
list křenu
Okurky ve sladkokyselém nálevu postup:
1.Okurky namočíme na 3 hod. a řádně umejeme, do 4 litrové sklenice vložíme na dno nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku rozříznutý na polovinu, snítku kopru, list křenu a 1 palivou papričku.2.Naplníme okurkami a prokládáme nakrájenou mrkví a cibulí. Povrch pokryjeme plátky cibule, dva plátky stroužku česneku a list křenu.
3.Nálev připravíme dle návodu na obalu, osladíme 25 ks sladidla (možno 130 g cukru) přidáme bobkový list a ještě horkým nálevem naplněnou sklenici zalejem a uzavřeme víčkem a řádně uzavřeme, lahví zatřepeme tak aby se povrch víčka namočil - lépe přilne a necháme pozvolna vychladnout.
4.Proleželé jsou okurky cca za 4 týdny - skladujeme v chladu a temnu. Po otevření je určeno pro brzkou spotřebu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Okurky ve sladkokyselém nálevu"
Zkuste také
Reklama