Mexický hovězí krk
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 39 161×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mexický hovězí krk ingredience:
750 g hovězího krku, 3-4 lžičky mexického koření, olej, sůl, 3 cibule, 2 malé feferonky, 2 plechovky červených fazolí, 1 malá plechovka sterilované kukuřice, 1 lžička solamylu, 200 ml červeného vína
Mexický hovězí krk postup:
Maso pokrájíme na nudličky a promícháme s kořením a jednou lžící oleje.Cibuli pokrájíme nahrubo a přimícháme k masu.
V kastrolu nebo hlubší pánvi rozpálíme malé množství oleje a maso s cibulí za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran (6-8 minut).
Podlijeme vínem, osolíme, přidáme feferonky a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Fazole a kukuřici scedíme.
Solamyl rozmícháme v troše vody.
Až je maso měkké, přilijeme k němu vodu se solamylem, promícháme, přisypeme fazole s kukuřicí a ještě pár minut povaříme.
Podáváme s chlebem nebo rýží.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Mexický hovězí krk"
Zkuste také
Reklama