medovník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 953×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
medovník ingredience:
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky
3 vejce
1 Hera
3 lžíce tmavého medu
300 g krupicového cukru
krém:
300 g másla
1 plechovka kondenzovaného mléka Salka
medovník postup:
Do kastrolu nalijeme vodu a postavíme na něj misku tak,aby se nedotýkala hladiny. Přivedeme k varu. Do misky dáme Heru a necháme pomalu rozpustit. Potom do ní postupně rozklepneme vejce, přidáme med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme vařečkou asi 10 minut,dokud nemá těsto zlatavou barvu. Můžeme si pomoci i elektrickým hnětačem.Těsto si rozdělíme na 6 dílů. Rozehřejeme si troubu, elektrickou na 170C° a horkovzdušnou na 150°. Na plech dáme pečící papír a obkreslíme na něj dortovou formu nebo talíř. Stěrkou na něj naneseme těsto v tenké vrstvě, aby přesahovalo kruh asi o 1 cm. Pečeme dozlatova asi 7 minut. Totéž uděláme i s ostatními díly.
Po upečení přiložíme formu nebo talíř a přesahující kousek oddělíme. Odřezky z plátů nevyhazujeme - budou potřeba na výrobu posypky. Odřezky dáme do misky a prsty je rozmělníme na drobečky. Mléko a změklé máslo šleháme dohladka asi 10 minut. Počkáme až vychladnou všechny pláty a pak se pustíme do sestavování dortu.
Pomocí stěrky naneseme na první plát a přiklopíme druhým plátem. Takto postup opakujeme dokud nám nedojdou pláty. Poté celý povrch i po obvodu namažeme krémem a posypeme připravenou posypkou. Necháme nejlépe 2 dny odležet na chladnějším místě. Medovník tak bude vláčnější.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "medovník"
Zkuste také
Reklama