Medovník
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: Lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 49 953×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Medovník ingredience:
Těsto:
100g másla
2 lžíce medu
250g moučkového cukru
1 lžička octa
1 lžíce sody
2 celé vejce
700g hladké mouky
Krém:
2 konzervy salka
250g másla
200g vlašských ořechů
rum
Medovník postup:
Do hrnce dáme máslo, med a cukr. Přivedeme k varu. Připravíme si směs sody smíchanou s lžičkou octa, kterou přidáme do směsi. Stále mícháme a přidáme celá vejce a pokračujeme v míchání až se vytvoří pěna a krém zhnědne.Odstavíme a do směsi přidáme po trochách hladkou mouku, zpracujeme těsto a necháme odležet.
Těsto rozdělíme na 8 stejných bochánků, které rozválíme na placky. Z placek vytvoříme stejné kruhy. Pečeme asi 3 minuty na vymaštěném plechu. Zbylé těsto (okraje z kruhů) také upečeme a nastrouháme-necháme na posypání.
Salka dáme do hrnce s vodou a vaříme asi 2 a půl hodiny. Necháme vychladnout a vmícháme do nich máslo a drcené vlašské ořechy. Každý upečený plát pokapeme rumem a potřeme krémem. Poskládáme na sebe. Hotový dort ještě celý pomažeme krémem a posypeme nastrouhanými okraji.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Medovník"
Zkuste také
Reklama