Masové šátečky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 630×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Masové šátečky ingredience:
NA TESTO :
300 g polohrube mouky
2 vejce
1/2 lzicky soli
4-5 lzic vody
NA NAPLN:
300 g mleteho tepelne upraveneho veproveho masa
150 g mozzarely
lzicka bazalky
sul
pepr
NA OMACKU:
4 lzice oleje
1 cibule
2 strouzky cesneku
400 g konzervovanych oloupanych rajcat
sul
pepr
bazalka
1 bilek
25 g parmazanu
Masové šátečky postup:
Z mouky,vajec,soli a vody vypracujeme testo,zabalime ho do folie a nechame 30 minut odpocinout.Mlete maso smichame s nastrouhanym syrem,bazalkou a korenim.
Testo rozvalime na krajime na cverecky,naplnime je masovou smesi,okraje potreme bilkem a prehneme.
Satecky vlozime do vrouci osolene vody a 4 minuty varime.
Na oleji zpenime nasekanou cibuli,pridame cesnek,rajcata a dusime do zhousnuti,pak vmichame sul,pepr a bazalku.
Touto omackou prelijeme scezene satecky a posypeme parmazanem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Masové šátečky"
Zkuste také
Reklama