Lečo s čabajskou klobásou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 811×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Lečo s čabajskou klobásou ingredience:
2 lžíce sádla nebo oleje
2 střední cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1/2 lžičky mleté pálivé papriky
6 větších zelených paprik
4 velká rajčata
250 g kvalitní klobásy, např. spišská nebo čabajská
sůl a mletý pepř na dochucení
Lečo s čabajskou klobásou postup:
Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a oboje nakrájíme na menší kousky. Cibuli a klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.2. Ve větším kastrole rozehřejeme sádlo nebo olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhneme z ohně, aby se snížila teplota tuku, a zaprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou.
3. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Občas zamícháme a dusíme, až je zelenina měkká a šťáva částečně vydušená.
4. Nakonec lečo dochutíme solí a pepřem. Podáváme jako lehkou večeři s vařenou rýží nebo pečivem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Lečo s čabajskou klobásou"
Zkuste také
Reklama