Kynuté knedlíky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: Lenka
před 16 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 3 komentáře zobrazeno 85 042×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kynuté knedlíky ingredience:
1/2 kg hrubé mouky
1/4 l mléka,
1 vejce,
špetka soli,
špetka cukru,
1 kostka čerstvého droždí (Alternativně 1 sáček sučeného)
Kynuté knedlíky postup:
hrubou mouku smícháme s cukrem, solí a droždím (kváskem). V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme do mouky. Uhněteme těsto, necháme kynout, dvakrát přehněteme a uděláme 2 válečky. Do velkého hrnce dáme napařovací podložku a dolijeme do hrnce vodu pouze k podložce, přidáme mokrou utěrku a narovnáme ji ke krajům. Až se voda začne vařit přidáme do ní knedlíky a vaříme v páře asi 25 minut. Potom vyndáme i s utěrkou a hotové knedlíky propíchneme špejlí.Fotografie
Ohodnoťte recept "Kynuté knedlíky"
Zkuste také
Reklama