Květákový paprikáš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 3 618×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květákový paprikáš ingredience:
1 větší květák, 1 cibule, 1 červená paprika, 6-8 žampiónů, 3 lžíce oleje, 1 šálek kysané smetany, 2 lžíce sladké papriky, pepř, sůl
Květákový paprikáš postup:
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme ho okapat. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a na plátky nakrájené žampióny, zasypeme sladkou paprikou a osmahneme. Podlijeme troškou vody a podusíme. Přidáme květák a kysanou smetanu, dochutíme solí a pepřem dobře promícháme a necháme chvilku povařit. Zbytek vývaru a část květáku můžeme použít na polévku.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květákový paprikáš"
Zkuste také
Reklama