Květákový bramborák
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 218×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květákový bramborák ingredience:
1 květák, vejce, 5 lžic strouhanky, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, majoránka, strouhanka na obalení, olej na smažení
Květákový bramborák postup:
Květák rozvaříme do měkka - skoro až rozvaříme, aby se lépe rozmačkával. Rozmačkáme buď ručně nebo mixérem. Přidáme rozkvedlané vejce - podle množství květáku dáme přiměřené množství vajec. zamícháme, přidáme strouhanku a mouku. Musí se nám vytvořit hustší těsto. Osolíme, opepříme a přidáme trochu majoránky. Lžící nabereme těsto, trochu obalíme ve strouhance a na pánvi vytvoříme menší placičky. Smažíme v oleji cca 2 min. z každé strany do zlatova.Výborné k novým bramborám.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květákový bramborák"
Zkuste také
Reklama