Květáková polévka s porkem a kapáním
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 598×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květáková polévka s porkem a kapáním ingredience:
1 menší květák,
1 menší pórek,
2 lžíce másla,
2 lžíce hladké mouky,
250 ml slepičího bujónu z kostky,
3 kuličky celého pepře,
3 kuličky nového koření,
½ lžičky drceného kmínu,
špetka muškátového květu,
sůl,
2 vejce,
1 lžíce dětské krupičky,
sekaná pažitka.
Květáková polévka s porkem a kapáním postup:
Jako základ použijeme vývar z květáku a 4–5 uvařených růžiček. Zbytek můžeme použít např. na květákový mozeček.Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vývar slijeme a společně se 4–5 růžičkami odložíme stranou. Zbylý květák můžeme použít jinak. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a pórek na něm necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem z květáku a doplníme slepičím bujónem. Přidáme pokrájené růžičky květáku, kmín, nové koření a pepř a asi 10 minut povaříme na mírném plameni. Vejce rozšleháme s krupičkou dohladka a přes vidličku necháme nakapat do vroucí polévky. ještě asi 3–4 minuty povaříme a dochutíme solí a muškátem. Na talíři posypeme sekanou pažitkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květáková polévka s porkem a kapáním"
Zkuste také
Reklama