Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 709×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou ingredience:
1 velký květák ,6 plátků anglické slaniny ,200g červených paprik naložených v oleji ,200ml zakysané smetany,180g strouhaného sýra typu čedar nebo gouda ,sůl a pepř na dochucení
Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou postup:
1. Květák rozdělte na růžice a vařte sedm minut ve větším hrnci v osolené vodě, aby zkřehl, ale nerozvařil se. Pak růžice sceďte a rozložte do zapékací formy. Ještě jemně osolte a opepřete.2. Rozpalte gril v troubě. Slaninu nakrájejte na proužky, ty rozložte na pečicí plech a pod grilem vypečte do křupava. Gril nevypínejte. Polovinu slaniny přidejte ke květáku spolu s paprikami, odkapanými a případně také nakrájenými na proužky.
3. Hrst sýra si ponechte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a přelijte přes květák. Posypte zbylou slaninou i sýrem a pod grilem zapékejte pět minut, až omáčka začne bublat a sýr se roztaví.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou"
Zkuste také
Reklama