Květák po čínsku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 136×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květák po čínsku ingredience:
300-400 g vepřového masa z kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 1 stroužek česneku, mletý zázvor, 1 lžička škrobové moučky, 1 menší květák, 3 lžíce oleje, 2,5 dl vývaru z masa (masox)
Květák po čínsku postup:
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sojovou omáčku, rozetřený česnek, trochu mletého zázvoru, posypeme škrobovou moučkou, přiklopíme a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet. Mezitím si očistíme květák a rozebereme jej na růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej, maso v něm po částech opečeme a ihned vyjmeme. Do pánve vložíme růžičky květáku a rovněž je opečeme. Potom ke květáku přidáme opečené maso, podlijeme vývarem a podusíme do změknutí. Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží, rýžovými nudlemi nebo s bramborovými hranolky.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květák po čínsku"
Zkuste také
Reklama