Kuře s nádivkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 197×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře s nádivkou ingredience:
1 kuře, sůl, 40 g másla
Nádivka: 2 rohlíky, 2 dcl mléka, sůl, 20 g másla, petrželová nať, 2 vejce, muškátový květ
Kuře s nádivkou postup:
Pokrájené rohlíky namočíme do mléka, přidáme sůl a nasekanou petržel, rozehřáté máslo a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Kuře omyjeme, naplníme nádivkou a zašijeme. Kuře zvrchu osolíme, vložíme na pekáč a poklademe kousky másla. Do výpeku pod kuře později můžeme přidat kolečka cibule a podlijeme vodou. Kuře občas výpekem poléváme. Když kuře mírně zrůžoví, obrátíme jej zády vzhůru, odklopíme a pečeme do zlatova, poté vrátíme zpět na záda a necháme vytvořit kůrčičku také na prsou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kuře s nádivkou"
Zkuste také
Reklama