Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Kubínské zelí

Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: Taťána Vašulková

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Kubínské zelí ingredience:

1 středně velká hlávka zelí, 1 větší cibule, olej, 1 konzerva-vepřové maso ve vl.šťávě(velká), 1 pár ostravské klobásy, sůl, 3lžičky ml.sladké papriky, 2 lžíce jemně pálivého kečupu, ocet, koření Podravka, 2 středně velké syrové brambory, voda.

Kubínské zelí postup:

Pokrm vaříme v tlakovém hrnci. Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na olej a necháme zesklovatět. Odstavíme, přidáme nakrájené zelí, mírně osolíme, přidáme na malé kostky nakrájenou ostravskou klobásu, přidáme asi 1/2 litru vody, tlakový hrnec uzavřeme a vaříme od doby varu asi 15 minut. Během vaření zelí si nakrájíme vepřovou konzervu na kostky a nastrouháme na jemném struhadle syrové brambory. Jakmile hrnec otevřeme, vmícháme do pokrmu vepřovou konzervu. Přidáme mletou sladkou papriku a kečup. Promícháme a přidáme syrové brambory, kterými pokrm zahustíme. Dochutíme solí a Podravkou a pořádně na mírné ohni provaříme, aby brambory změkly.
Pokud pokrm vaříme v obyčejném hrnci je postup stejný, jen nakrájenou klobásu přidáme až po uvaření zelí.
Příloha: houskové knedlíky, ale mohou být i vařené brambory

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Kubínské zelí"

Stav hlasování: 2.1/5 (56 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Zelenina

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci