Kubínské zelí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: Taťána Vašulková
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 6 152×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kubínské zelí ingredience:
1 středně velká hlávka zelí, 1 větší cibule, olej, 1 konzerva-vepřové maso ve vl.šťávě(velká), 1 pár ostravské klobásy, sůl, 3lžičky ml.sladké papriky, 2 lžíce jemně pálivého kečupu, ocet, koření Podravka, 2 středně velké syrové brambory, voda.
Kubínské zelí postup:
Pokrm vaříme v tlakovém hrnci. Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na olej a necháme zesklovatět. Odstavíme, přidáme nakrájené zelí, mírně osolíme, přidáme na malé kostky nakrájenou ostravskou klobásu, přidáme asi 1/2 litru vody, tlakový hrnec uzavřeme a vaříme od doby varu asi 15 minut. Během vaření zelí si nakrájíme vepřovou konzervu na kostky a nastrouháme na jemném struhadle syrové brambory. Jakmile hrnec otevřeme, vmícháme do pokrmu vepřovou konzervu. Přidáme mletou sladkou papriku a kečup. Promícháme a přidáme syrové brambory, kterými pokrm zahustíme. Dochutíme solí a Podravkou a pořádně na mírné ohni provaříme, aby brambory změkly.Pokud pokrm vaříme v obyčejném hrnci je postup stejný, jen nakrájenou klobásu přidáme až po uvaření zelí.
Příloha: houskové knedlíky, ale mohou být i vařené brambory
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kubínské zelí"
Zkuste také
Reklama