Králík s pikantní omáčkou a křenem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Michaela Hrabáková
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 283×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Králík s pikantní omáčkou a křenem ingredience:
1 celý králík
sůl, pepř
2 lžíce worcesteru
mletý pepř
1 cibule
200 ml vývaru
1 papriku
3 rajčata
100 g stouhaného křenu
petrželku na ozdobení
Králík s pikantní omáčkou a křenem postup:
1) Králíka důkladně očístíme a naporcujeme. Osolíme ho, opepříme a pokapeme worcesterem. Položíme ho do pekáčku a necháme v chladu do druhého dne odležet.2) Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a zpěníme ji na rozehřátém másle dorůžova. Přidáme k ní porci králíka a vše společně opečeme.
3) Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi cca 30 minut. Papriku a rajčata očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je ke králíkovi a vše dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme.
4) Nakonec do omáčky přidáme kousek nastrouhaného křenu, dochutíme solí a opepříme a krátce provaříme.
5) Hotového králíka rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým křenem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží, brambory a nebo knedlíkem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Králík s pikantní omáčkou a křenem"
Zkuste také
Reklama