Kapří kuličky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 500×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kapří kuličky ingredience:
půlka kapra, 1 citron, trochu smetany (asi 1 dl), sůl, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, tuk na smažení
Kapří kuličky postup:
Kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokropíme citronovou šťávou (z necelé půlky citronu) a ručním mixérem rozdrtíme. Přilijeme trochu smetany a znovu mixujeme na hladkou kaši. Z této hmoty tvoříme rukama namočenýma ve studené vodě kuličky,, které obalujeme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). V rozpáleném tuku usmažíme dozlatova.Podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kapří kuličky"
Zkuste také
Reklama