Jemný houskový knedlík
Zařazeno v kategorii: Recepty - Přílohy > Knedlíky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 608×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jemný houskový knedlík ingredience:
500g žemlí, 5 dl mléka, trocha soli, 100g másla, 4 vajíčka, petrželku.
Jemný houskový knedlík postup:
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšleháme. Touto tekutinou zalijeme žemle, lehounce promícháme a necháme hodinu stát. Těsto které se krásně spojí dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut. Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a nití nakrájíme na plátky.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jemný houskový knedlík"
Zkuste také
Reklama