Jemná květáková polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 197×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jemná květáková polévka ingredience:
1 květák, 1 1/4l vody nebo hovězího vývaru, sůl, 40g másla, 40g hladké mouky, 1 žloutek, 1 šálek sladké smetany.
Knedlíčky: 30g másla, sůl, vejce, 50g šunky, strouhanka (asi 60g), 1 lžíce mléka, 50g strouhaného sýra
Jemná květáková polévka postup:
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Polovinu vyjmeme dříve a rozebereme na růžičky. Druhou polovinu uvaříme hodně doměkka a prolisujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vodou nebo hovězím vývarem a 20 minut povaříme. Přidáme prolisovaný květák, žloutek rozmíchaný ve smetaně a podle chuti přisolíme. Zvlášť si připravíme šunkové knedlíčky: máslo utřeme se solí a vejcem, přidáme jemně usekanou šunku, část strouhanky navlhčené mlékem. Směs zpracujeme a dohustíme další strouhankou. Ze směsi děláme knedlíčky a zaváříme je do osolené vody a povaříme asi jen 3 minuty. Pak je odcedíme a vkládáme do hotové polévky současně s růžičkami vařeného květáku. Podáváme se strouhaným sýrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jemná květáková polévka"
Zkuste také
Reklama