Jahodový dort
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 067×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jahodový dort ingredience:
Na těsto:
700g listového těsta
K tomu:
500ml smetany ke šlehání a 4 lžíce moučkového cukru, 1 čirá želatina, 200g jahod a 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce jahodové marmelády, šťáva z 1 citronu a 100g moučkového cukru
Jahodový dort postup:
Listové těsto rozválíme a vykrojíme 3 kruhy o průměru 23cm. Pečeme při 200C do zlatova.Marmeládu rozpustíme na mírném ohni v kastrolku a potřeme jím vrchní plát. Na marmeládu rozetřeme cukrovou polevu utřenou ze 100g moučkového cukru a šťávy z citronu. Po ztuhnutí polevy korpus pokrájíme na 12 stejných dílů (pokud bychom nepokrájeli předem, na hotovém dortu by šlehačka z boků vyběhla). 200g jahod pomačkáme s lžící moučkového cukru. Na spodní korpus naneseme 150g pomačkaných jahod, zalijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu a necháme ztuhnout. Smetanu vyšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru. Na želatinu natřeme asi 1/5 šlehačky smíchané s 50g pomačkaných jahod. Přiložíme druhým plátem a natřeme zbylou šlehačkou (trochu šlehačky odložíme na ozdobení). Na vrch poklademe připravený pokrájený plát s polevou. Odložíme ztuhnout do lednice. Boky potřeme a dozdobíme šlehačkou a jahodami.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jahodový dort"
Zkuste také
Reklama