Dnes je Čtvrtek 14.11.2024 a svátek má Sáva | V databázi máme 4 808 receptů


Jahodový dort

Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jahodový dort ingredience:

Na těsto:
700g listového těsta
K tomu:
500ml smetany ke šlehání a 4 lžíce moučkového cukru, 1 čirá želatina, 200g jahod a 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce jahodové marmelády, šťáva z 1 citronu a 100g moučkového cukru

Jahodový dort postup:

Listové těsto rozválíme a vykrojíme 3 kruhy o průměru 23cm. Pečeme při 200C do zlatova.
Marmeládu rozpustíme na mírném ohni v kastrolku a potřeme jím vrchní plát. Na marmeládu rozetřeme cukrovou polevu utřenou ze 100g moučkového cukru a šťávy z citronu. Po ztuhnutí polevy korpus pokrájíme na 12 stejných dílů (pokud bychom nepokrájeli předem, na hotovém dortu by šlehačka z boků vyběhla). 200g jahod pomačkáme s lžící moučkového cukru. Na spodní korpus naneseme 150g pomačkaných jahod, zalijeme želatinou připravenou podle návodu na obalu a necháme ztuhnout. Smetanu vyšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru. Na želatinu natřeme asi 1/5 šlehačky smíchané s 50g pomačkaných jahod. Přiložíme druhým plátem a natřeme zbylou šlehačkou (trochu šlehačky odložíme na ozdobení). Na vrch poklademe připravený pokrájený plát s polevou. Odložíme ztuhnout do lednice. Boky potřeme a dozdobíme šlehačkou a jahodami.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Jahodový dort"

Stav hlasování: 1.7/5 (36 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Jahodový dort ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Dorty a zákusky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci