Jablíčkové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Erika Manová
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 835×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablíčkové řezy ingredience:
Těsto:
200 g hladké mouky
125 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
Náplň:
300 g vykrájených jablek
citronová šťáva
skořicový cukr
rozinky
strouhanka
Ořechový piškot:
3 bílky
100 g pískového cukru
2 žloutky
80 g nastrouhaných ořechů
Jablíčkové řezy postup:
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme máslo a žloutek a zpracujeme těsto. Dáme na chvíli do lednice odležet. Potom je rozválíme a vyložíme jím dortovou formu. Jablka nahrubo nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a smícháme je se skořicovým cukrem a propláchnutými rozinkami. Na těsto nasypeme trochu strouhanky, na ní poklademe jablka, formu vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a těsto upečeme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, lehce do něj vmícháme žloutky a ořechy. Těsto rozetřeme na téměř upečený koláč, teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablíčkové řezy"
Zkuste také
Reklama