Jablečný štrůdl
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Sladké pečivo
Autor: Jana Sedliačiková
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 20 637×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablečný štrůdl ingredience:
150g hl. mouky.150g pol. mouky,1,5dc mléka, 1droždí,5kostek cukru,1vejce špetka soli,5dkg másla, 6-7 jablek větší,podle chuti cukr a skořice 1vejce na potření.
Jablečný štrůdl postup:
Z mléka,cukru a droždí uděláme kvásek který hned smícháme s moukou,vejcem a máslem ,přidáme špetku soli,pokud je těsto řidší přidáme hl.mouku.Těsto nenecháme kynout a hned je rozdělíme na dva kusy, které vyválíme na plát poklademe nastrouhanými jablky,přidáme cukr a skořici ,přeneseme na vymazaný plech a potřeme rozkvedlaným vejcem.Pečeme na 180stupnů asi 30min.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablečný štrůdl"
Zkuste také
Reklama