Jablečno-hruškový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 028×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jablečno-hruškový koláč ingredience:
5-6 jablek
1 hruska
vanilkovy cukr
60 g trtinoveho cukru
hrst rozinek ( nemusi byt )
po pul zice mlete skorice a vanilky
250 g ktrehkeho ci listoveho testa
1 vejce
mouckovy cukr na posypani
Jablečno-hruškový koláč postup:
Troubu predehrejeme na 180 stupnu.Jablka a hrusku oloupejte,prepulte,zbavte jadrincu a nakrajejte na mesicky.
Dejte do misy a opatrne-nejlepe jen rukama-promichejte s obema cukry,rozinkami a korenim.
Plech vylozte pecicim papirem,na nej polozte rozvalene testo a jeho okraje zarolujte dovnitr,abyste vytvorily kolo a zaroven testo udelalo zvyseny kraj.
Dovnitr dejte ochucene ovoce a vsechno potrete rozslehanym vejcem.
Pecte dozlatova zhruba 35 minut.
Podavejte pocukrovane.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Jablečno-hruškový koláč"
Zkuste také
Reklama