Hrk hrk buchta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 30 390×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hrk hrk buchta ingredience:
5 žloutků
5 lžic cukru
1 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
sníh z 5 bílků
trocha zavařeniny a kousek čokolády
Krém:
1 tekutá smetana na šlehání (250 ml)
1 ztužovač šlehačky
2 mandarinkové kompoty (2x 175 g)
1 vanilkový puding bez vaření (Créme Olé Dr. Oetker)
Hrk hrk buchta postup:
Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Přidáme mouku, prášek, kakao a tuhý sníh. Pečeme na 180 °C. Vychladlý piškot namažeme tence zavařeninou. Všechny ingredience na krém nalijeme do vyšší nádoby s víkem a uzavřeme. Dóza by měla být naplněná asi do poloviny. Dózou řádně třeseme, až krém ztuhne. Krém namažeme na piškot a ozdobíme hoblinkami čokolády.Tip na závěr
Mandarinky necháme vcelku, třesením se rozpadnou na menší kousky.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Hrk hrk buchta"
Zkuste také
Reklama