Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 786×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou ingredience:
2-3 lilky, podle velikosti
3 větší rajčata
250 g mozzarelly
100 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
2 prolisované stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
svazek čerstvé bazalky
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou postup:
1. Omyté lilky, rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky přibližně o síle jednoho centimetru. Lilky pak z obou stran osolíme a necháme je na sítu asi 30 minut ,vypotit‘.2. Mezitím si připravíme marinádu, a to tak, že smícháme olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a trochu pepře a soli.
3. Lilky opláchneme od soli a důkladně osušíme v čisté utěrce nebo savým papírem.
4. Potom na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi opečeme důkladně z obou stran osušený lilek a po upečení ho potřeme připravenou česnekovou marinádou.
5. Nakonec připravíme porce tak, že vždycky mezi dva opečené plátky lilku vložíme plátek opepřené a marinádou zakapané mozzarelly a plátek rajčete a pro výraznější chuť ještě posypeme lístky čerstvé bazalky. Grilovaný lilek s mozzarellou podáváme jako večeři nejlépe s čerstvým bílým pečivem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou"
Zkuste také
Reklama