Gratinovaný květák
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 358×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Gratinovaný květák ingredience:
1-2 květáky,100g nivy,100g tvrdého tučného sýra,150g hladké mouky,Olej nebo hrudka másla,Voda ,Bílý pepř mletý,Provensálské koření
Gratinovaný květák postup:
Rozebraný květák na růžičky dáme do studené osolené vody s trochou kmínu vařit. Přivedeme do varu, vaříme 5-7 minut. Scedíme. Připravíme do zapékací mísy nebo do zapékacích misek.Z oleje, mouky a vody připravíme hustší bešamelovou omáčku, přidáme koření, necháme 10min vařit. Po odstavení přidáme do omáčky část z nastrouhaných sýrů.
Omáčkou zalijeme květák a posypeme zbylým sýrem. Dáme zapéct. Pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Bešamelová omáčka: Na rozpáleném oleji upražíme mouku. Když nám mouka začne zlátnou přelijeme ji za stálého míchání studeným vývarem nebo vodou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Gratinovaný květák"
Zkuste také
Reklama