Drůbeží rizoto
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Rizota
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 201×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Drůbeží rizoto ingredience:
300g pečeného drůbežího masa, 200g rýže, 100g zeleného hrášku, 50g mrkve, 100g fazolek, 50g kořenové petržele, 200g květáku, 50g sýra na strouhání, případně 100g tuku
Drůbeží rizoto postup:
Maso rozkrájíme na malé kousky a prohřejeme na másle. Zeleninu uvaříme. Rýži vsypeme do dvou litrů vařící osolené vody a zamícháme. Provařenou, ale ne zcela měkkou rýži odcedíme a necháme vykapat. Vývarem z rýže ohřejeme kastrol s tlustým dnem, vodu vylijeme, do kastrolu nasypeme rýži a zakrytou ji postavíme do teplé trouby. Rýže za několik minut dojde a zrnka se neslepují. Nakonec ji vidličkou lehce promícháme s uvařenou na kostičky nakrájenou zeleninou a masem a trochou šťávy. Rizoto na povrchu posypeme sýrem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Drůbeží rizoto"
Zkuste také
Reklama