Domácí prejt
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 31 967×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí prejt ingredience:
800g vařeného vepřového masa, 200g jater, 2 žemle, sůl, 2 lžíce zabijačkového koření, 1/2 lžičky sušeného česneku, 2 větší cibule, 3 lžíce sádla na osmahnutí cibule a na vymaštění pekáčku, vývar z masa
Domácí prejt postup:
Vařené maso umeleme v masovém strojku spolu s žemlemi namočenými ve vývaru. Přidáme vařená a mletá játra. Do směsi přidáme nadrobno pokrájenou, na polovině sádla osmahnutou cibuli, zabíjačkové koření, česnek, podle chuti osolíme, dobře ji promícháme a podle potřeby zalijeme vývarem. Potom jíi rozestřeme na pekáček vymaštěný zbytkem sádla a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova.Fotografie
Ohodnoťte recept "Domácí prejt"
Zkuste také
Reklama