Domácí Kinder mléčné řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 13 564×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí Kinder mléčné řezy ingredience:
Na těsto:
8 vajec,
200 g pískového cukru,
6 lžic teplé vody,
80 g rozehřátého másla,
300 g hladké mouky,
40 g práškového kakaa,
1 balíček kypřicího prášku do pečiva,
1 lžička prášku do perníku (pokud ji tam nedáte, nevadí).
Na krém:
8 lžic krupicového cukru,
1 balíček vanilkového cukru,
375 ml polotučného mléka,
1,5 balíčku dortové želatiny,
800 ml smetany na šlehání;
poleva:
250 g čokolády na vaření,
100 g másla.
Domácí Kinder mléčné řezy postup:
Piškotové těsto:Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku.
Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z 8 bílků, krásně ho vylehčí. Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy; každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta. Nadýchaný piškot pečte 12 až 15 minut při 180 °C. Mezitím si podle návodu níže připravte krém.
Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.
Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.
Krém:
Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v rendlíku na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit.
Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí Kinder mléčné řezy"
Zkuste také
Reklama