Čokoládový korpus
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 622×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládový korpus ingredience:
6 vajec,
180 g krupicového cukru,
160 g hladké mouky,
20-30 g kakaa,
30-40 g másla,
citrónová kůra,
2 cl vody,
kypřicí prášek do pečiva (*na špičku nože*).
Čokoládový korpus postup:
Do žloutků se přidá voda a vyšlehají se s polovinou cukru; na konec se vmíchá trochu nastrouhané citrónové kůry. Z bílků se vyšlehá za postupného přidávání zbylého cukru pevný sníh. Potom se žloutky a sníh spojí, vařečkou se lehce vmíchá mouka prosátá s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec se do hmoty opatrně vmíchá rozpuštěné vlažné máslo. Hotová hmota se vlije do dortové formy, uhladí a upeče.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Čokoládový korpus"
Zkuste také
Reklama