Čokoládové fondue
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Ostatní moučníky a dezerty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 15 794×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čokoládové fondue ingredience:
500 g čerstvého ovoce (jahody, ananas, banán, broskve, pomeranč)
250 - 300 g kvalitní hořké čokolády
100 ml smetany na šlehání
sekané oříšky
strouhaný kokos
nadrobené sušenky
mandlové lupínky k podávání
Čokoládové fondue postup:
Ovoce omyjeme, očistíme, oloupeme, zbavíme semen, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Ve vodní lázni nebo ve speciálním kotlíku na fondue nejdříve pomalu zahřejeme smetanu na šlehání, potom přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a necháme ji ve smetaně rozpustit do hladka.2. Nakrájené ovoce servírujeme na talířku nebo mističce, aby si je děti mohly napíchnout na špejle jako špízky nebo je mohou pomocí dlouhých vidliček na fondue namáčet do teplé čokoládové omáčky. Jednotlivá sousta se dají ještě pro docílení zajímavější chuti obalovat nebo sypat oříšky, strouhaným kokosem, nadrobenými sušenkami či mandlemi.
3. Místo hořké čokolády můžeme na ovocné fondue použít podle chuti také smetanovou nebo bílou čokoládu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Čokoládové fondue"
Zkuste také
Reklama