CITRONOVÁ BÁBOVKA
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 402×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
CITRONOVÁ BÁBOVKA ingredience:
SurovinyTěsto: 5 vajec 200 g moučkového cukru šťáva a nastrouhaná kůra z 1 ½ citrónu 200 g hladké mouky 1 pudinkový prášek s citrónovou příchutí ½ prášku do pečiva ½ sklenice vody Poleva: 200 g moučkového cukru 2 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce vařící vody 1 lžička oleje
CITRONOVÁ BÁBOVKA postup:
PostupZ bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a postupně jeden žloutek za druhým. Do dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou š´távu, vodu a potom mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Těsto nalijeme do formy na bábovku, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi při 170 stupních C.Upečenou bábovku vyklopíme z formy na mřížku a necháme zchladnout. Poté ji polijeme citrónovou polevou. Na vrchu můžeme ozdobit spirálkami citrónové kůry nebo kousky kandované citrónové nebo pomerančové kůry.
Příprava polevy: moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej a umícháme hustou a lesklou polevu.
Fotografie
Ohodnoťte recept "CITRONOVÁ BÁBOVKA"
Zkuste také
Reklama