Čevapčiči
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 7 027×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Čevapčiči ingredience:
600 g masa (půl na půl hovězí a skopové)
sůl podle chuti
minerální voda na zakápnutí
4 cibule, nakrájené
mletý pepř
libanonský chléb k podávání
Čevapčiči postup:
Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte. Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout. Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů. Pečte na pomaštěném roštu. Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem. V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávajá s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř. TIP: V Makedonii se dělá čevapčiči trochu odlišným způsobem. Klidně ho vyzkoušejte. Maso (zhruba 600 g – půl na půl hovězí a skopové) osolte, semelte a nechte přes noc odpočívat v ledničce. Druhý den maso opět semelte a přidejte k němu 50 g hladké mouky a 4 vejce. Dejte stranou. Pak si nadrobno nasekejte 4 cibule a celou palici česneku. Obojí pak osmahněte na oleji, nechte zchladnout a přimíchejte k masu. Opepřete a nechte 4–5 hodin odležet. Pak ručně tvarujte čevapčiči a opečte na roštu.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Čevapčiči"
Zkuste také
Reklama