Broskvové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 601×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskvové řezy ingredience:
2 vejce
1/2 hrnku pískového cukru
1/4 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku vody
1 sáček dětských piškotů
1 velký broskový kompot
šlehačkový krém - recept č. 751
1 sáček želatiny
Broskvové řezy postup:
Cukr a celá vejce ušleháme do pěny, přidáme zbylé suroviny, došleháme a na vymazaném a vysypaném plechu s vyšším okrajem upečeme placku.Na vychladlou placku natřeme šlehačkový krém (výborný recept č.751, chutná jako lehký pařížský krém), na to naskládáme jednu vrstvu dětských piškotů kulatou stranou do krému. Piškoty lehce (opravdu jenom malinko) pokapeme šťávou z kompotu a na piškoty naskládáme plátky broskví. Želatinu připravíme podle návodu na sáčku (použijeme zbylou šťávu z kompotu) a téměř tuhnoucí ji nalijeme na vychlazený moučník. (Já používám mašlovašku - štětku a první várku želatiny opatrně na broskve spíš natíram, než liji). Moučník dáme na chvilku do lednice a po ztuhnutí donatíráme zbytek želatiny. Předejdeme tak tomu, že téměř všechna želatina steče z moučníku.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Broskvové řezy"
Zkuste také
Reklama