Broskvové potěšení
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 172×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Broskvové potěšení ingredience:
Na těsto:
125g másla
100g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
300ml broskvového kompotu
4 vejce
50g kakaa
200ml smetany ke šlehání
300g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Krém:
600ml mléka
2 vanilkové pudinky
1 vanilkový cukr
60g moučkového cukru
2 práškové šlehačky + mléko podle návodu na obalu
Mléčná poleva:
100g sušeného mléka
200g moučkového cukru
80g ztuženého tuku
+ broskve a kakao na posypání
Broskvové potěšení postup:
Máslo utřeme s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a rozmixovaným broskvovým kompotem. Celá vejce utřeme s druhou polovinou cukru do pěny, přidáme kakao. Obě hmoty spojíme, přimícháme smetanu a mouku s práškem do pečiva. Pečeme při 220C cca 20-25 minut.Pudink uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Práškové šlehačky s mlékem vyšleháme podle návodu a jemně vmícháme do vychladlého pudinku.
Mléčná poleva- cukr s mlékem prosejeme, přidáme pokrájený tuk a vypracujeme hmotu.
Na upečený plát poklademe půlky broskví. Na broskve navrstvíme krém.
Mléčnou polevu rozválíme na desce posypané moučkovým cukrem a za pomocí válečku přeneseme na krém.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Broskvové potěšení"
Zkuste také
Reklama