Brněnské kuřecí řízky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 323×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Brněnské kuřecí řízky ingredience:
4 kuřecí řízky, 1 lžíce másla, 5 dkg šunky, 2 lžíce hrášku, 3 vejce, sůl, hladká mouka, strouhanka.
Brněnské kuřecí řízky postup:
Nejdříve připravíme náplň: na lžíci másla opečeme nadrobno nakrájenou šunku, přidáme hrášek a zalijeme rozšlehanými osolenými vejci, která necháme ztuhnout. Řízky lehce naklepeme a slabě poprášíme moukou. Navršíme na ně náplň, v polovině je přehneme, sepneme kovovou jehlicí nebo párátky, obalíme je ve vejcích rozšlehaných se 2 lžícemi mléka a strouhance a usmažíme ve vyšší vrstvě horkého oleje. Příloha: bramborová kaše, kompot.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Brněnské kuřecí řízky"
Zkuste také
Reklama